Analyytikko (asiakaskokemuksen mittaaminen), Helsinki

Olisitko sinä sopiva lisä valiojengiimme? Jos asiakaskokemuksen kehittäminen on intohimosi, uskot tiimityöhön ja nautit myös itsenäisestä työstä ja vastuunotosta, lue eteenpäin.


Haemme nyt tiimiimme vakituiseen työsuhteeseen analyytikkoa asiakaskokemuksen mittaamiseen. 
 
Asiakaskokemus-tiimi vastaa Valion asiakaskokemuksen kehittämisestä yhteistyössä Valion myyntiorganisaatioiden kanssa. Lisäksi tiimimme kehittää Valion verkkopalveluita sekä hoitaa kuluttajadialogia.  
 
Asiakaskokemuksen mittaamiseen keskittyvänä analyytikkona tuotat tietoa ja analysoit asiakkaiden käyttäytymisestä digitaalisissa kanavissa. Keräät myös asiakaskokemuksen tutkimustyökaluilla monipuolisesti tietoa asiakkaista asiakaspolun eri vaiheissa. Osana pientä ja dynaamista tiimiä pääset suunnittelemaan laajoja kokonaisuuksia, mutta samalla et pelkää tarttua toimeen ja viedä suunnitelmat käytäntöön.
 
Sinulla on kyky työskennellä laajassa organisaatiossa yhteistyössä sisäisten sidosryhmien kanssa. Osaat myös kommunikoida selkeästi ja ymmärrettävästi myös niille, joille asiakaskokemuksen mittaamiseen liittyvät termit eivät ole jokapäiväistä arkea.  
 
Tärkeimmät vastuualueesi ovat:
 
Digitaalisen markkinoinnin tehokkuuden mittaus
- Verkkoanalytiikkatyökalujen pääkäyttäjänä toimiminen (mm. Google Analytics 360 & Google Tag Manager).
- Raportointityökalujen pääkäyttäjyys (mm. Google Data Studio, SAP Analytics Cloud ja Microsoft Power BI).
- Verkkopalveluiden KPI-mittareiden seuranta ja raportointi sekä KPI-mittareiden kehitystoimenpiteet.
- Liidien hankintaan liittyvien tulosten analysointi ja kehitysehdotusten antaminen.
- Valion yritysasiakkaille tarkoitetun verkkokaupan analytiikka.
 
Asiakaskokemuksen mittaus
- Asiakaskokemuksen tutkimustyökalujen pääkäyttäjänä toimiminen (mm. Qualtrics ja Hotjar).
- Asiakaskokemukseen liittyvien tutkimusten suunnittelu, hallinnointi, raportointi ja analysointi käytännön tasolla.
- Poikkeamien ja mahdollisuuksien tunnistaminen mittaamistyön tuloksena sekä tulosten aktiivinen viestiminen sisäisille sidosryhmille.
 
Tämä työ on sinulle, joka
- Olet tehnyt töitä tulevan vastuualueesi parissa jo useamman vuoden ajan aiemmissa tehtävissä.
- Omaat vahvan analyyttisen ajattelun. Sinulla on myös kyky nopeaan ongelmanratkaisuun.
- Hallitset asiakaskokemukseen liittyvät mittarit (esim. NPS, CES ja CSAT) ja osaat hyödyntää mittareita myös käytännön työssä.
- Omaat vahvat tiimityötaidot ja itseohjautuvan työotteen.
- Hallitset käytännön tasolla asiakaskokemuksen mittaamisen, raportoinnin ja kehittämistä ohjaavan analyysin toteuttamisen.
- Kommunikoit selkeästi suomen kielen lisäksi myös englanniksi.
- Omaat soveltuvan korkeakoulututkinnon.
 
Tarjoamme mahtavan tilaisuuden päästä kehittämään ja rakentamaan toimialan parasta asiakaskokemusta. Tukenasi ovat muut markkinoinnin sekä asiakaskokemuksen ammattilaiset, kumppanuustoimistot sekä keskusteleva, uusille ideoille ja kokeiluille avoin ilmapiiri. Käytettävissäsi on myös ison talon hyvät henkilöstöedut.
 
Lisätietoja tehtävästä: asiakaskokemuspäällikkö Pekka Rantamoijanen kertoo mielellään lisää tehtävästä. Voit soitella 10.9. klo 9.30-10.30, 15.9. klo 15.00-16.00 sekä 22.9. klo 14.00-15.00 / puh. 050 398 7372.
 
Hakuohjeet: Odotamme sinua innolla porukkaamme! Käymme hakemuksia aktiivisesti läpi jo hakuprosessin aikana, joten haethan pian, viimeistään 27.9.2020 mennessä hakulinkin kautta.
 

Me valiolaiset teemme töitä paremman elämän palveluksessa. Innovatiivisessa yhteisössämme kehitetään ja valmistetaan ravitsevia ja rakastettuja elintarvikkeita. Juuremme ovat vahvasti Suomessa, mutta tuotteemme tunnetaan jo 60 maassa. Vienniltämme olemme Suomen merkittävin ruokatalo. Vaalimme työssämme vastuullisuutta, ja yhdessä kumppaneidemme kanssa tavoitteenamme on tehdä maidontuotannostamme hiilineutraalia vuoteen 2035 mennessä.

Olemme kotimaisten maitotilayrittäjien omistama yhtiö. Valiolla on töissä yli 4 000 eri alojen ammattilaista ympäri maailmaa, meijeristeistä insinööreihin ja myynnin osaajiin. Meille on tärkeää, että jokainen valiojengiläinen pääsee kehittymään työssään ja saa siihen parhaat eväät.

Hakusanat: verkkoanalytiikka, digitaalisen markkinoinnin mittaaminen, asiakaskokemuksen mittaaminen

Hakuaika alkaa: 08.09.2020 20:00Hakuaika päättyy: 27.09.2020 23:59

Jaa ilmoitus